“Gastvrijheid, vriendelijkheid en zorgzaamheid zijn vanzelfsprekend”

Financiering

De bewoners wonen in De Oude Pastorie op basis van het scheiden van wonen en zorg. De Oude Pastorie is een open huis, wat betekent dat onze bewoners vrijwillig bij ons wonen. Er is geen sprake van een gesloten afdeling of gedwongen opname in het kader van een BOPZ.

Er wordt maandelijks een vast bedrag in rekening gebracht voor de woonkosten. Dit betreft de huur van de studio en de servicekosten (o.a. energie, schoonmaak, wassen, gemeentelijke belastingen, etc.). In de woonkosten is tevens een bedrag inbegrepen voor het gebruik van de gemeenschappelijke ruimten en tuin.

De zorgkosten worden vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) als de (toekomstige) bewoner beschikt over een passende indicatie. Het Centrum Indicatiestelling (CIZ) is de instantie die uw zorgbehoefte indiceert. Wij ondersteunen  u graag met het aanvragen van de juiste indicatie.

Via het Centraal Administratiekantoor (CAK) betaalt u een inkomens- en vermogensafhankelijke bijdrage aan de overheid voor de ontvangen zorg. De hoogte hiervan kunt u berekenen op www.hetcak.nl

 Ontvangstkamer

 

20150329 Sfeervol wonen 2

Het is goed om te weten dat u in het lage tarief valt omdat u bij ons zelf voor uw verblijf en aanvullende diensten betaalt. U woont bij ons met een Volledig Pakket Thuis (VPT) voor de zorgverlening.

Als u bij ons komt wonen leggen wij de gemaakte afspraken vast in een huurovereenkomst en een zorgovereenkomst.

Ook voor u?

De zorgkosten worden vergoed vanuit de WLZ als de (toekomstige) bewoner beschikt over een passende CIZ indicatie.


© 2019 De Oude Pastorie